Kawa mrożona jest orzeźwiająca i pyszna, ale jest wyjątkowo wyjątkowa, gdy robisz ją w domu i dostosowujesz do swoich upodobań. Latem, mrożona kawa może być jak płynne słońce. Obudzi Cię w gorący dzień i da Ci dodatkowy zastrzyk energii, którego potrzebujesz, aby przetrwać popołudnie. Mrożona kawa jest również świetna dla tych, którzy nie piją dużo kofeiny, ponieważ mogą zrobić ją słabą lub bezkofeinową i nadal uzyskać ten sam słodki smak mrożonej kawy bez kofeiny.
Aby zaparzyć kawę mrożoną, najpierw trzeba zrobić zwykłą kawę. Zaparz starannie swoją ulubioną paloną; będziesz chciał cieszyć się smakiem tego napoju. Oczywiście zawsze możesz użyć gotowej kawy, ale nie jest ona tak świeża i nie tak smaczna. Po zaparzeniu przelej kawę do lodówki na około pół godziny. To schłodzi płyn, dając mu tę dodatkową odrobinę chłodu, która sprawi, że będzie to wymarzony przysmak w upalny dzień.
Następnie nadchodzi część zabawy: dodanie wszystkich dodatków! Jeśli jesteś hojny, dodaj trochę sosu karmelowego (lub syropu), a na wierzchu umieść bitą śmietanę i kostki lodu. Jeśli jesteś oszczędny, pomiń drogie dodatki i ciesz się swoją mrożoną filiżanką kawy bez dodatków lub z dodatkiem pół na pół i kostkami lodu. Tak czy inaczej, mrożona kawa jest pyszna i orzeźwiająca. Potrzebujesz więcej wskazówek? Wejdź na stronę https://bravenetic.pl/.